BVW Security Numansdorp beveiliging - klik voor homepage
     
 
NOODVERLICHTING

Voor uw veiligheid en die van uw medemens.
Famostar

Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van de veiligheidsvoorzieningen in gebouwen. Deze treedt automatisch in werking zodra de netspanning uitvalt of terugvalt.
Noodverlichting stelt mensen in staat om via vluchtroutes snel en veilig een gebouw te verlaten, tegelijkertijd kan het paniek voorkomen.

Het plangericht zorgdragen voor de veiligheid van mensen is niet alleen wettelijk verplicht, maar bovenal ook een verantwoordelijkheid van ieder bedrijf. Dus ook voor uw organisatie.
Om de kwaliteit van de veiligheid binnen uw gebouw of organisatie te kunnen verbeteren, is het van cruciaal belang dat de noodverlichting op basis van vakkundig advies conform de huidige normen wordt ingericht.

Noodverlichting dient professioneel te worden geïnstalleerd, zodat het optimaal en duurzaam functioneert. Deze zorg is bij BVW Security Systems in vertrouwde handen.


Definitie noodverlichting

Hieronder vallen vluchtrouteverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico volgens de norm NEN-EN 1838.

Nooduitgang borden

Vluchtrouteverlichting
Deze vluchtrouteverlichting moet zekerstellen dat de vluchtmogelijkheden goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt.
Vluchtrouteverlichting bestaat uit vluchtwegverlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtwegaanduiding. Vluchtwegaanduiding bestaat uit beeldtekens, pictogrammen volgens de norm NEN 6088.

Anti-paniekverlichting
Deze verlichting dient paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.

Verlichting van werkplekken met verhoogd risico
Deze dient ervoor te zorgen dat personen, die door het wegvallen van de verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een gevaarlijk proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

 

deelnamebewijs

 

LED verlichting: het licht van de toekomst

Wat is LED verlichting ? Letterlijk vertaald is dit Light Emitting Diode - technologie.
LED is de ideale basis voor nieuwe toepassingen, bv. reclameborden, woningen en bedrijfspanden.
LED is harmonieus, integreerbaar in de architectuur en levert een zeer betrouwbare oriëntatieverlichting tegen lage onderhoudskosten. Het energieverbruik is erg laag en het rendement hoog.

LED tl buis
LED lamp
LED spot
LED strip
TL
Lamp
Spot
Slang

LED wordt nauwelijks warm
LED is verkrijgbaar in diverse kleuren
LED geeft geen ultraviolette en infrarode straling
LED heeft geen gloeidraad en is daarom schokbestendig
LED is geen chemisch afval zoals een spaarlamp of TL buis
De LED lamp gebruikt 90% minder energie dan halogeenverlichting
Een dergelijke investering in LED TL verlichting wordt terugverdiend in 3 jaar